Babos zöldségleves májgaluskával
|
Elkészítés:Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 25 dkg száraz tarkabab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FORD FOCUSÁr: 1.799.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 1.349.000 Ft -
VOLVO XC60Ár: 7.500.000 Ft -
EGYÉB EGYÉBÁr: 790.000 Ft -
MERCEDES-BENZ E 220Ár: 600.000 Ft -
MAZDA 3Ár: 3.699.000 Ft -
FORD FUSIONÁr: 769.000 Ft -
ALFA ROMEO 156Ár: 890.000 Ft -
NISSAN MICRAÁr: 899.000 Ft -
VOLKSWAGEN CADDYÁr: 3.199.000 Ft -
CITROEN C4Ár: 2.099.000 Ft -
FIAT GRANDE PUNTOÁr: 790.000 Ft